“2019 Yılı Acil Obstetrik Bakım Çekirdek Ekip Stratejik Grup Toplantısı ve Yönetici Kolaylaştırıcı Uyum Eğitimi” ​
23 Ocak 2019

Anne ölümlerini önlemeye yönelik Acil Obstetrik Bakım (AOB) programı 23 Ocak 2019 tarihinde saat: 14:00’ de Kayseri Devlet Hastanesine bağlı GETAT Merkezi Toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Başkanlığını Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan AKIN’nın yaptığı toplantıda; Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı, Sağlık Hizmetleri Başkanlığı, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı,  İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Özel Hastane üst düzey yöneticilerinin katılım sağladılar.

“Çekirdek Ekip Stratejik Grup Toplantısı ve Yönetici Kolaylaştırıcı Uyum Eğitimi” yapıldığı toplantıda; Anne Ölümleri ve Acil Obstetrik Bakım (AOB) Programı (gebeliğin başlangıcından doğum sonrası ilk 42 gün içerisinde meydana gelen anne ve bebek hayatını tehdit eden, acil müdahale gerektiren durumlarda verilen hizmetler) konusunda sunumlar yapıldı. Ayrıca belirlenen eksikliklere yönelik 2018 yılının değerlendirilmesi yapılarak 2019 yılı “Acil Obstetrik Bakım (AOB) Eylem Planı ve sevk haritası oluşturuldu.

• DSC_0376.JPG
  • DSC_0379.JPG