2024 Yılı 2. İl ASKOM Toplantısı Gerçekleştirildi
25 Temmuz 2024

Acil Sağlık Hizmetlerinin tek elden yürütülmesini sağlamak ve il genelindeki hastanelerin Acil Servisleri ile Komuta Kontrol Merkezi arasındaki koordinasyon ve oluşabilecek aksaklıkların önüne geçmek amacıyla belirli aralıklarla yapılan İl ASKOM Toplantısı 25 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirildi.

Kayseri Şehir Hastanesinde gerçekleşen toplantıya, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanımız Dr. Ahmet Özyalçın, Sağlık Hizmetleri Başkanımız Op. Dr. Cengiz Çavumirza, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri ve ilimizde hizmet sunan kamu hastanelerinin yöneticileri ile özel hastanelerin ASKOM sorumluları katılım sağladılar.

İl Ambulans Servisi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Biçer’in sunumu eşliğinde, acil sağlık hizmetlerinin verimliliği, hasta sevklerinin koordinasyonu, hastane acillerine yapılan müracaat sayıları, acil vaka müdahale istatistikleri ve acil sağlık hizmetleri ile ilgili önerilerin masaya yatırıldığı toplantı, acil sağlık hizmetlerinin verimliliğinin ve kalitesinin artırılmasına yönelik alınan kararlar ile sona erdi.

• askom2024