Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) Yönetici Eğitimi Gerçekleştirildi
11 Temmuz 2024

Hastane Afet Planı (HAP) Yönetici Eğitimi, Müdürlüğümüz Sağlık Hizmetleri Başkanlığı koordinasyonunda, Seyit Burhaneddin Ek Hizmet Binası Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Özyalçın, Başkan Yardımcısı Dr. Yusuf Doğan,  ilimizde hizmet sunan kamu hastanelerinin başhekimleri ve müdürlerinin katılımıyla 10 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleşen eğitimde, Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Birim Uzmanı Ali Altun ve Kayseri Devlet Hastanesi İdari Mali İşler Müdürü Uğur Alagöz hazırladıkları sunum eşliğinde bilgilendirmelerde bulundular.

Eğitim kapsamında katılımcılara, hastanelerde afet ve acil durumlarda ortaya çıkabilecek riskler, bu risklere karşı alınabilecek önlemler, afet ve acil durum planlarının hazırlanması ve uygulanması gibi konularda bilgi paylaşımında bulunuldu. Yıl içinde en az bir kez yapılması gereken masa başı ve saha tatbikatlarına da değinilen eğitimde, hastane yöneticilerine bu tatbikatlara nasıl hazırlanmaları gerektiği konusunda da rehberlik edildi.

• hap