Anne Sütünün Önemi ve Başarılı Emzirme Eğitimi
12 Haziran 2024

Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı’na bağlı Çocuk Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi tarafından, Kayseri Şehir Hastanesi’nde, “Anne Sütü ve Emzirme Uygulama Eğitim Programı” düzenlendi.

Kadın Doğum, Doğumhane ve Yeni Doğan Servislerinde görevli ebe ve hemşirelerin katılım sağladığı programda, eğitmenlerimiz Dr. Gülsevim Akalın, Gülgün Yılmaz ve Kübra Sırsaklar slayt eşliğinde katılımcılara, Anne sütünün ilk 6 ayın önemi, Doğru Emzirme Teknikleri, Emzirme Alışkanlığının Kazandırılması, Korunması konularında bilgi paylaşımlarında bulundular.

Eğitim programına sonunda düzenlenen sertifika töreninde eğitmenlerimiz, destek ve katılımlarından dolayı Kayseri Şehir Hastanesi Pediatri Klinik Şefi Doç. Dr. Ahmet Özdemir, Neonatoloji Uzmanı Doç. Dr. Osman Baştuğ ve Gebe Okulu Sorumlusu Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Arzu Karakaş Aydın’a teşekkürlerini ilettiler.

• anne sütü