Araç Teslim Programında İl Sağlık Müdürü Benli’den, “10 Gün Evde Kal Yahyalı” Vurgusu
16 Mart 2021

Dedeman Madencilik tarafından İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilen 1 adet aracın teslim töreni Yahyalı'da gerçekleştirildi. Yahyalı kaymakamı Yunus Emre Altıner, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk ve ilçe protokolünün yer aldığı tören saygı duruşu ve istiklal marşının ardından protokol konuşmalarıyla devam etti.

Programın açılış konuşmasına, Türkiye’yi sağlık alanında lider konuma getiren başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ve tüm sağlık camiasına teşekkür ederek başlayan Başkan Öztürk; “Marifet iltifata tabidir. Yahyalı’mızın tüm hayırseverlerine ayrıca teşekkür ediyorum. Yeni yapılan hastanemizde çeşitli ihtiyaçlarımız var. Bu konuda yardım eden tüm hayırseverimizin isimlerini hastane odalarına vereceğiz. Bilindiği üzere pandemi dönemindeyiz Geçtiğimiz günlerde ‘0’ olan pozitif vaka sayımız şuan tersine dönmüş durumda ve 16 ilçe içerisinde en çok vaka tespit edilen ilçe konumuna geldik. Bu sıkıntılı günlerimizde araç isteğinde bulunduğumuz Dedeman Madencilik, bu ricamızı kırmayarak bizlere destekte bulundu. Kendilerine tekrardan teşekkür ediyorum” dedi.

Sözlerine “10 gün evde kal Yahyalı” vurgusu ile başlayan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli; “Kayseri’nin en riskli ilçesi şuan Yahyalı. İşimiz yoksa evde kalacağız. Rakam vermek gerekirse Yahyalı’da bir haftada vaka oranız %400 arttı. Hepinizden istirham ediyorum 10 gün boyunca işimiz yoksa evden çıkmayacağız ve işi tersine çevireceğiz İnşallah” dedi.

Benli konuşmasının devamında, “Derler ki ülkenin en güzel toprağı insanın kendi memleketidir. Dedeman Madencilik tarafından Yahyalı İlçe Sağlık Müdürlüğümüze tahsis edilen aracın teslim töreni münasebetiyle bir araya geldiğimiz bugünde bende burada bu topraklarda sizlere olmanın gururu ve mutluluğu içerisindeyim. Her birinize ayrı ayrı selamlıyor hoş geldiniz diyorum. Hiç kuşkusuz ‘Vatan gayretli insanların omuzlarında güzeldir’ Yahyalı Belediye Başkanımız Sayın Esat Öztürk işte bu gayretli büyüklerimizin başında gelmektedir. Yüksek organizasyon ve planlama yeteneği, bu araç tahsisi ile bir kez daha görülmüş oldu. Kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu aracı İlçe Müdürlüğümüze tahsis eden Dedeman Madencilikten Sayın Rıfat Dedeman adına bugün aramızda bulunan Erdal Tekin ve Erhan Arı Beylere ve hayırsever Dedeman Ailesine de teşekkür ediyorum.

Şükürler olsun, Kayserimiz böyle işte. Hayır noktasında birbiriyle yarışan belediyelere ve hayırseverlere sahip. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Memduh Büyükkılıç olmak üzere Melikgazi, Kocasinan, Talas ve tüm belediyelerimiz bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Bu vesileyle onlara da teşekkürlerimi iletmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yapılan dua sonrası, Dedeman Madencilik tarafından Yahyalı İlçe Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilen aracın teslimi gerçekleştirildi.

• WhatsApp Image 2021-03-16 at 18.02.43 (1).jpeg
  • WhatsApp Image 2021-03-16 at 18.02.43 (4).jpeg