Sağlık Turizmi Çalışmaları Devam Ediyor
03 Eylül 2019

Geçtiğimiz günlerde, yoğun bir katılımla düzenlenen ve Kayseri de ilk olmasıyla dikkatleri üzerine çeken “1. Sağlık Turizmi Çalıştayı”nın ardından Sağlık Turizmi konusundaki çalışmalar aralıksız devam ediyor. Kayseri Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı aynı zamanda Uluslararası Hasta Birim Sorumlusu Op. Dr. Mustafa Arık ve Uluslararası Hasta Birim çalışanı Cengizhan Soylu’da, Kayseri Şehir Hastanesi’nde Sağlık Turizmi konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunmak üzere İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli’yi makamında ziyaret ettiler.

3 Eylül 2019 tarihinde gerçekleşen ziyarette, Kayseri Şehir Hastanesi’nin sağlık turizminde bölgedeki rolü ile Erciyes, Kapadokya ve Kapuzbaşı Şelaleri gibi turistik merkezlere gelen turistlere Kayseri Şehir Hastanesi’nin tanıtımın nasıl yapılabileceği gibi konular istişare edildi.

Ziyaretin sonunda açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Benli; Kayseri’de sağlık turizmi konusunda kamu ve özel sağlık kuruluşlarının çalışmalarına aralıksız devam ettiğine değinerek “Genel sağlık hizmetleri ile adeta sağlık üssü olan ilimiz, Kayseri Şehir Hastanesinin açılması ile sağlık alanında büyük bir ivme kazandı. Aldığımız ‘Sağlık Turizmi Yetki Belgesi’ ile de ciddi bir adım atmıştık. Bacasız sanayi olarak adlandırılan sağlık turizminden il olarak üzerimize düşen pastayı almak için gerek kamu gerekse özel sağlık kuruluşlarımızla çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

• DSC_0135.JPG