Evde Sağlık Hizmetleri ve Palyatif Bakım Çalıştayı
24 Ocak 2019

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından organize edilen Evde Sağlık Hizmetleri ve Palyatif Bakım Çalıştayı 14. 11.2018 tarihinde GETAT konferans ve toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Çalıştay Programının açılış konuşması yapan İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Ali Ramazan Benli;
‘’Yaşlanan nüfusla ilişkili olarak ülkemizde evde bakım hizmetlerinin son yıllarda giderek önem kazanması ve yaşam kalitesini artırmaya yönelik ortaya çıkan ihtiyaç doğrultusunda,  doğru ve etkin şekilde uygulanacak hizmetler ve planlamalar ile evde sağlık hizmetleri konusunda hasta memnuniyeti arttırılabileceği gibi sağlıkta maliyet açısından etkin bir yaklaşım da ortaya konulabilecektir.
Bu Çalıştayda evde sağlık hizmeti ve palyatif bakım alanında faaliyet gösteren veya gösterecek paydaşlarla bir arada olmanın memnuniyetini duyuyoruz.
Buradaki çalıştay sonucunda ilimiz evde sağlık ve palyatif bakım alanında halkımıza en iyi hizmeti sunmak,
İdeal hizmet ekiplerini oluşturmak amacı ile kurumlar arası iletişimi ve işbirliğini artırmak,
Yeni projelere alt yapı oluşturmak,
Alandaki boşlukların belirlenerek, doğru, etkili ve kaliteli hizmet sunmayı hedefliyoruz’’ dedi
Çalıştay da farklı kurum, kuruluş ve derneklerden katılım sağlayan uzmanlar tarafından evde sağlık ve palyatif bakım hizmetlerine yönelik mevcut durum, yürütülen projeler, akademik değerlendirmeler, görüş ve öneriler içeren sunumlar yapılmıştır.
Çalıştay programına: İl Sağlık Müdürlüğümüz Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Özyalçın, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ahmet Ceylan, Başkan Yardımcıları Dr. Özlem Rabia Ulutabanca,  Uzm. Dr. Mustafa Karaağaç, Evde Sağlık Hizmetleri Birim Sorumlusu Şamil Elbeg, Pınarbaşı Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ali Fatih Kısaarslan, Yahyalı Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Uzm. Dr. Ayşe Özkan, Nimet Bayraktar Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dt. Figen Solak, SGK İl Müdürlüğü Dr. Murat Balaban, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Kocasinan Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Uysal, Kayseri 112 Başhekimi Figen Gürbeden , Şehir Hastanesi Palyatif Bakım Sorumlusu Uzm. Dr. Deniz Avcı, Kayseri Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Sorumlusu Uzm. Dr. Meral Ilgaz Ergin, Büyükşehir Belediyesi Yades Proje Koordinatörü Seval Genç Değirmenci, Alzheimer Derneği Kayseri Şube Başkanı Uzm. Dr. Hatice Kübra Şirin, Evsad Derneği Sağlık Koordinasyon Sorumlusu Dr. Sait Durak, Yuvam Hasta Bakım Hizmetleri Harun Abakay, Aile Hekimliği Anabilimdalı Prof. Dr. Mümtaz Mazıcıoğlu, İç Hastalıkları Anabilimdalı (Geriatri ) Doç. Dr. Sibel Akın katılım ve destek sağlamıştır.

• WhatsApp Image 2018-11-14 at 17.29.32 (5).jpeg
  • WhatsApp Image 2018-11-14 at 17.29.32 (3).jpeg