05.06.2020 - Yaz Stajı Hakkında Duyuru
16 Haziran 2020


 

 

 

YAZ STAJI HAKKINDA DUYURU

 

            Müdürlüğümüz ve bağlı sağlık tesislerinde 2020 yılı yaz döneminde staj yapmak üzere başvuran öğrencilerin sağlık tesislerine dağılımı daha önce yapılmıştı.

Ancak, Çin Halk Cumhuriyeti’nde başlayarak tüm dünyayı tehdit eden Koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 13.04.2020 tarihli ve E.26482 sayılı üniversite rektörlüklerine göndermiş olduğu talimat yazısında staj/uygulama eğitimlerinin; dijital imkanlarla uzaktan öğretim yoluyla, simülasyon eğitimi, proje, vaka analizi vb. faaliyetlerle de tamamlayabilecekleri hususu belirtilmiştir. Salgın (Covıd-19) durumu ile ilgili risklerin devam ediyor olması nedeniyle, iş ve çalışan sağlığı/güvenliği de göz önünde bulundurularak; Yükseköğretim Kurumu, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı açıklamaları ve sağlık tesislerimizin risk durumu dikkate alınarak yapılmış olan değerlendirmeler neticesinde Haziran ayı için planlanan stajların yapılmaması kararlaştırılmıştır.

 Temmuz ve Ağustos ayları için stajların yapılıp yapılamayacağı, daha sonra yapılacak değerlendirmeler neticesinde ilgililere duyurulacaktır. Ancak, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yukarıda bahsedilen yazısından sonra mesleki uygulama ve yaz stajını uzaktan öğretim yoluyla, simülasyon eğitimi, proje, vaka analizi vb. faaliyetlerle tamamlayacak/tamamlamış olan öğrencilerin mevcut yaz stajı başvurularının iptali için Müdürlüğümüze başvurmaları gerekmektedir.

 

Yaz stajı kabulü yapılan öğrencilere ilanen duyurulur.   

İletişim: (0352) 2226996       Dahili : 1238 - 1211