Kayseri Devlet Hastanesi 620 Fidanı Toprakla Buluşturdu
17 Kasım 2019

İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı hizmet veren Kayseri Devlet Hastanesi’nin düzenlemiş olduğu etkinliğe katılan sağlık çalışanları ve aileleri 650 fidanı toprakla buluşturdu.

Erkilet Emel Mehmet Tarman Çocuk Hastalıkları Hastanesi bahçesinde 17 Kasım 2019 tarihinde gerçekleşen etkiğe, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar, Melikgazi Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Öztürk, Kayseri Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı Mesut Akdeniz, Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İsmail Altıntop, Nimet Bayraktar Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Dt. Ahmet Kuzu, Develi Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Serdar Yıldızhan, ilimiz sağlık idarecileri, sağlık çalışanları ve aileleri katılım sağladı.

Etkinlik öncesinde konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar; "Bu çevre hepimizin olduğu için bu tür hassasiyetleri de hepimizin göstermesi lazım. Sizlerle beraber gerçekleştireceğimiz ağaç dikme etkinliği de bu hassasiyetin bir parçası. Bu etkinliğin anlamlı tarafı ise dikilen fidanların yeni doğan ve hasta olan çocuklarımız adına toprakla buluşuyor olması. Ben bu vesile ile yeni doğan çocuklarımıza ve şifa bekleyen evlatlarımıza sağlıklı sıhhatli bir hayat diliyorum” dedi.

Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İsmail Altıntop ise, "Çocuk Hastanemizin bahçesine dikeceğimiz 620 fidanın bir anlamı olsun istedik. Biliyorsunuz biz 1 Haziran 2018 yılında yeni kurulan bir hastaneyiz. O günden bugüne kadarda hizmetlerimiz gün geçtikçe artmakta. Eylül aynın başlarında başlayan doğumlarımız ile beraber burada bugüne kadar 124 tane doğum oldu. Bu 124 genç evladımız adına birer tane fidan dikeceğiz. Devamında palyatif servislerimizle bir fidan bir insan anlamında, orada hayatını kaybeden hastalarımız adına da birer fidan dikmeyi düşündük. Diyaliz servisimizde yeni vizyonumuz ile beraber onların alanlarını genişlettik, onlara sosyal anlamda çok etkinlik yaptık. Oradaki hastalarımızdan gelen istekler üzerine de, diyaliz hastalarımız adına da birer tane fidanı burada yakınlarıyla birlikte dikeceğiz. Toplum ruh sağlığı merkezleri, hastanemize bağlı kurumlardan bir tanesi ve çok sabır gerektiren bir iş. Toplum ruh sağlığına ruhsal hastalıklar ile gelip 1-2 yıl orada tedavi gören hastalarımız var. Onların adına da birer tane fidan dikeceğiz. Anne dostu hastane, çocuk dostu hastane, yeni doğan dostu hastane olduğu gibi biz biraz daha personel dostu hastaneyiz, personelimiz ile kaynaştığımız için bu başarı artıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadesinde bulundu.

• BZ8A0062.JPG
  • BZ8A0144.JPG