Kayseri Devlet Hastanesinde Yangın Söndürme Eğitimi
14 Kasım 2019

Kayseri Devlet Hastanesi'nde meydana gelebilecek olası yangınlarda, yangına erken müdahale etmek amacıyla hastane personeline teorik ve uygulamalı olarak yangın söndürme eğitimi verildi.

İki bölümden oluşan eğitimin teorik kısmında Kayseri Devlet Hastanesi Sivil Savunma Birim Sorumlusu Murat Demirbilek yangın çeşitleri ve söndürme teknikleri gibi birçok konu hakkında slayt eşliğinde katılımcıları bilgilendirdi.  Teorik dersin ardından geçilen uygulamalı eğitimde ise katılımcılar, hastane bahçesinde yakılan süngerlere toz ve sıvı yangın söndürme tüpleri ile müdahale ettiler.

Eğitim hakkında açıklama yapan Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İsmail Altıntop, "Tüm hastanelerin bir afet planı vardır. Afet planları tüm kamu kurumlarında zorunlu olmakla beraber hastanelerimizde her yıl güncellenerek görev tanımları yapılmaktadır. Deprem, yangın ve sel gibi afetlerde, hastalarımızın tahliye kararlarını, yapılacak işlemler ya da kurumlar arası koordinasyonu kapsayan afet planında, nerede toplanılacağı, nasıl müdahale edileceği ve afet anında hastalara kimlerin bakacağı kararını veriyoruz” dedi.

Amaçlarının farkındalığı artırmak olduğunu dile getiren Altıntop, "Bugün de hastanemizde bu anlamda farkındalığı artırmak amacıyla en azından yangın tüplerimizin kontrolü, yangına nasıl müdahale edilmesiyle ilgili tüm personelimize eğitim düzenledik. Biz afetlere hazır olmalıyız. Sloganımız da bu olmalı. Kayseri Devlet Hastanesi olarak da Türkiye'de hemen hemen afet planını ilk yapan hastanelerden bir tanesiyiz. Bu konuda afet planımızı güncelledik ve bakanlığımıza sunduk. Afet planının gerektiği şekilde de burada tatbikatlarımızı yaparak, hastanelerimizi çok daha hazır hale getiriyoruz" şeklinde konuştu.

• BZ8A9851.JPG
  • BZ8A9843.JPG