Aydınlıkevler “Seniha Kılıçaslan” Aile Sağlığı Merkezi Açıldı
12 Mart 2019

Melikgazi Belediyesi ve hayırsever Seniha Kılıçaslan işbirliği ile yapımına 10 Ekim 2018 tarihinde başlanan “Seniha Kılıçaslan Aile Sağlığı Merkezi” 4 ay gibi kısa sürede tamamlanarak 12 Mart 2019 tarihinde düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Aile Sağlığı Merkezinin açılış törenine, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın'ın yanı sıra, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Mustafa Elitaş, Taner Yıldız, İsmail Emrah Karayel, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli; Türkiye'nin her alanda olduğu gibi sağlık alanında da her geçen gün hızla büyüdüğünü, geliştiğini ve güzelleştiğine vurgu yaparak "Cumhurbaşkanımızın hayalini gerçeğe dönüştürmenin heyecanını dev yatırımlar olan şehir hastaneleriyle yaşıyorken, diğer yandan da sağlığın temel taşı olan aile hekimliği uygulamaları en ücradaki vatandaşlarımızın hizmet alabileceği biçimde şekillendiriliyor. Bu hizmet kapsamında Kayseri'de 97 aile sağlığı merkezinde 446 aile hekimi hizmet vermektedir. İlimiz genelinde yeni aile sağlığı merkezleri inşa ederken, eskiyen binaların yenilenme çalışmaları da devam etmektedir" dedi.

Her yaş grubuna hizmet etmeyi adeta ibadet olarak bildiklerini kaydeden Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ise, "Çevre sağlığını ve koruyucu hekimliği çok önemsiyoruz. Her yaş grubuna hizmet etmeyi adeta ibadet biliyoruz. Sağlıklı nesiller bizim önceliğimizdir. Hastalığın tedavisinin pahalı olduğunu ve devletimize de büyük bir yük oluşturduğunu da bir doktor olarak farkındayız. 1 semt polikliniği, 9 tane aile sağlık merkezi ve 4 adet 112 acil sağlık istasyonuna destek verdik" ifadelerini kullandı.

Son olarak Kürsüye gelen Kayseri Valisi Sayın Şehmus Günaydın ise "Sağlık alanında yapılan yatırımlar insanımızı doğrudan etkilediği için çok önemlidir. Allah'a sonsuz şükürler olsun ki, bugün geldiğimiz noktada artık dünyanın birçok ülkesinde örnek gösterilen sağlık tesislerine sahibiz. Bundan 20-30 yıl önce yurt dışına çıktığımız zaman bir hastane görüp yurda döndüğümüzde gördüğümüz hastaneyi ballandıra ballandıra anlatıyorduk. Şimdi çok şükür ki, ülkemize gelen yabancılar ülkelerine döndüklerinde bizim hastanelerimizi örnek olarak gösteriyorlar. Bunlarda sağlıkta geldiğimiz noktayı çok net bir şekilde gösteriyor" dedi.

Protokol konuşmaların ardından kesilen kurdeleyle beraber aile sağlığı merkezinin açılışı yapıldı. Tesisin bölge halkımıza hayırlı olmasını temenni ederiz.

• 728xauto.jpg
  • DSC_2371.JPG