“Acil Obstetrik Bakım Çekirdek Ekip Stratejik Grup Toplantısı” Ve “Yönetici Kolaylaştırıcı Uyum Eğitimi” Yapıldı

Güncelleme Tarihi: 19/02/2020

Anne ölümlerini önlemeye yönelik Acil Obstetrik Bakım (AOB) programı kapsamında 19 Şubat 2020 tarihinde Kayseri Devlet Hastanesi GETAT Merkezi Konferans Salonunda “Çekirdek Ekip Stratejik Grup Toplantısı ve Yönetici Kolaylaştırıcı Uyum Eğitimi” yapıldı.

Toplantı; Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. İsmail Kılıç başkanlığında Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri

Sağlık Hizmetleri, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi, Kamu Hastaneleri,  İlçe Entegre Hastaneleri ve Özel Hastanelerin üst düzey yöneticilerinin katılımlarıyla gerçekleşmiştir.

Bu kapsamda; Anne Ölümleri ve Acil Obstetrik Bakım (AOB) Programı (gebeliğin başlangıcından doğum sonrası ilk 42 gün içerisinde meydana gelen anne ve bebek hayatını tehdit eden, acil müdahale gerektiren durumlarda verilen hizmetler) konusunda yapılan sunumun ardından belirlenen eksikliklere yönelik sektörlerin aktivite planı düzenlenmiştir. 2019 yılının değerlendirilmesi yapılmış ve 2020 yılı “Acil Obstetrik Bakım (AOB) Eylem Planı ve Sevk Haritası oluşturulmuştur. Eğitim karşılıklı soru ve cevapların ardından son bulmuştur.