“Hastane Acil ve Afet Durum Planı” Eğitimi ​Yapıldı

Güncelleme Tarihi: 12/12/2019

İl Sağlık Müdürlüğümüz Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından 10 - 12 Aralık 2019 tarihleri arasında, Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) Uygulayıcı Eğitimi düzenlendi. Eğitime ilimizde faaliyet sağlık tesislerimde görevli 21 kursiyer katıldı.

Eğitimin açılışında konuşan Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ahmet Ceylan; Hastane Afet ve Acil Durum Planlarının amacının ülke genelindeki tüm hastanelerin, afetlere ilişkin önlem almalarını, yurt içinde meydana gelen afet ve acil durumlarda sunulacak sağlık hizmetleri konusunda gerekli hazırlıkları önceden almalarına olanak sağlamak olduğunu belirtti.

Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Deniz Güney, Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birim Uzmanı Ali Altun, 11. Bölge UMKE Sorumlusu Nazif Ulusoy, Nevşehir’den eğitim için ilimize gelen Sağlık Memurları İsmail Tekten ve Ali Badi’nin görev aldığı eğitimde, kursiyerlere, Afet ve Acil Durum Temel Kavramları, Türkiye Afet Yönetimi ve Sağlık Hizmetleri, Mevcut Durum Analizi, Kitlesel Yaralanmalı Olaylarda Müdahale Aşamaları gibi birçok konu hakkında çeşitli bilgiler aktarıldı. Üç gün süren eğitim, Başkan Yardımcısı Dr. Deniz Güney’in yönetimindeki masa başı tatbikat ile tamamlandı.

• 5f4ecc20-f49f-4058-a9b7-705c3aad3c68.jpg