Evde Sağlık Hizmetleri Çalışanlarına Hizmet İçi Eğitim

Güncelleme Tarihi: 04/12/2019

Sağlık Bakanlığımız tarafından sunulan Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında, ilimizde 14 birime ait 21 ekip ve yüze yakın sağlık çalışanımız, evine bağlı olmak zorunda kalan hastaları, evlerinde ziyaret ederek her türlü sağlık hizmetini sunmaktadır. Sahada karşılaştıkları birçok zorluğa rağmen,  büyük bir özveri ve fedakârlıkla çalışan evde sağlık personelimiz tarafından sunulan bu özel hizmetlerin, gün geçtikçe daha faydalı ve daha güncel olmasını sağlamak amacıyla Müdürlüğümüz çeşitli hizmet içi eğitimler düzenlenmektedir.

Bu eğitimlerden sonuncusu 3 Aralık 2019 tarihinde, İl Sağlık Müdürlüğü Geriatri Binası Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Bütün evde sağlık birimlerinin katıldığı eğitimde,  Kayseri Şehir Hastanesi’nden Prof. Dr. Mustafa Atasoy ve Nimet Bayraktar Ağız Diş Sağlığı Hastanesi’nden Diş Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Sorumlu Hekimi Dt. Gülcan Aslan, “Epidermolizis Büllozalı Hastalarda Tedavi”, “Önemli ve Kritik Cilt Lezyonlarına Klinik Yaklaşım” ile “Ağız ve Diş Sağlığı Bakımı” ve  “Diş Ve Diş Eti Hastalıklarına Klinik Yaklaşım” konularında bilgilendirmelerde bulundular.

Eğitim sonunda, katılımcıların hizmet sunumu ile ilgili sorularını cevaplayan Evde Sağlık Hizmetlerinden sorumlu Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Mustafa Karaağaç, evde sağlık hizmetleri ailesi içerisinde hizmet sunmanın kıymet biçilmez manevi kazanımlarına olduğuna dikkat çekerek görevlerini özveri ile yapan personele teşekkür etti.