2019 Ocak Rahim Ağzı (Serviks) Farkındalık Ayı Etkinlikleri

Güncelleme Tarihi: 14/01/2019

Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser birimi tarafından, toplum tabanlı taramaları yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla, "Serviks (Rahim Ağzı) Kanseri Farkındalık Ayı" olarak belirlenen Ocak ayı içinde konuyla ilgili birçok etkinlik ve eğitim çalışması gerçekleştirildi.

Yapılan çalışmalar kapsamında ilimizde hizmet veren Aile Sağlığı Merkezleri, Toplum Sağlığı Merkezleri, İlçe Sağlık Müdürlükleri, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi, Kayseri Şehir Hastanesi ve Özel Hastanelerimizin afiş, broşür teminleri sağlanarak gerekli eğitimler konunun uzmanları tarafından personele verilmektedir.

10 Ocak 2019 tarihinde İlimizde bulunan bir AVM’de açılan stantta, broşür, kurdele ve üzerinde bilgilendirici etiket bulunan pet su dağıtımı yapılarak Serviks Kanseri hakkında bilgilendirmeler yapılmıştır.

Ayrıca il merkezinde 600 adet Serviks Kanseri ile ilgili afiş dağıtımı yapılarak görünür yerlere asılması sağlanmıştır.

• thumbnail_IMG_20190110_114707.jpg
  • thumbnail_IMG_20190110_120109.jpg